Paménta investasi kakuatan di Wétan Tengah sareng Afrika Kalér

Dihartoskeun yén dina 2021, paménta investasi listrik di Wétan Tengah sareng Afrika Kalér bakal ngadeukeutan 180 milyar dolar AS pikeun nohonan paningkatan permintaan listrik.

Numutkeun laporan éta, "Pamaréntah terus ngaréspon tantangan ieu ku ngagancangkeun proyék-proyék anyar sareng ningkatkeun infrastruktur pikeun nyumponan paménta, bari ngadorong sektor swasta sareng lembaga kauangan pikeun ilubiung dina investasi industri kakuatan." Dagang listrik di Wétan Tengah sareng Afrika Kalér ayeuna Jauh di tukangeun pasar internasional, tapi aya poténsial anu ageung.

Laporan éta nunjukkeun yén pamaréntah sababaraha nagara tiasa kerjasama sareng nagara-nagara tatangga pikeun ngajajah poténsi perdagangan listrik salaku suplement kana kapasitas produksi anu ningkat. Sanaos sababaraha kisi listrik nasional di Wétan Tengah sareng Afrika Kalér parantos saling hubungan, transaksi masih handap, sareng aranjeunna sering ngan lumangsung nalika darurat sareng pareuman listrik. Ti saprak 2011, nagara anggota Déwan Kerjasama Teluk parantos ngalaksanakeun perdagangan kakuatan régional ngalangkungan Program Sambungan Déwan Kerjasama Teluk (GCCIA), anu tiasa nguatkeun kaamanan énergi sareng ningkatkeun manpaat ékonomi tina épisiénsi.

Numutkeun data GCCIA, manpaat ékonomi jaringan listrik anu saling nyambung ngalangkungan US $ 400 juta dina 2016, anu seuseueurna asalna tina kapasitas anu dipasang. Dina waktos anu sasarengan, jaringan antar jaringan ogé bakal ngabantosan panggunaan infrastruktur listrik anu langkung épisién. Numutkeun perkiraan ku Bank Dunia, tingkat panggunaan kapasitas pembangkit listrik daérah (kapasitas faktor) ngan ukur 42%, sedengkeun kapasitas jaringan antar anu aya sakitar 10%.

Sanaos kami ngarepkeun nguatan kerjasama sareng ningkatkeun perdagangan kakuatan daérah, seueur tantangan ngahambat kamajuan sapertos kaamanan énergi. Tantangan anu sanés kalebet kurangna kamampuan institusional anu kuat sareng kerangka pangaturan anu jelas, ogé kapasitas dianggurkeun terbatas, utamina dina waktos paménta puncak.

Laporan éta nyimpulkeun: "Wétan Wétan Tengah sareng Afrika Kalér kedah teras-terasan nanem modal pisan dina kapasitas pembangkit listrik sareng prasarana transmisi pikeun nyumponan paménta sareng réformasi énergi. Diversifikasi struktur bahan bakar mangrupikeun masalah anu teu tiasa direngsekeun di daérah éta. ”


Pos waktos: Jul-02-2021