Pangembangan berkelanjutan mangrupakeun tantangan tapi ogé kasempetan

Numutkeun kana data, Jaringan Jejak Global nyebarkeun Poé Beban Ékologis Bumi unggal taun. Ti dinten ayeuna, manusa parantos nyayogikeun sumber daya alam anu tiasa diperbarui Bumi dina taun éta sareng asup kana defisit ékologis. "Day Overload Ecological Earth" dina taun 2020 nyaéta 22 Agustus, anu langkung ti tilu minggu langkung lami tibatan taun kamari. Nanging, ieu kusabab kanyataan yén tapak ékologis manusa parantos turun dibandingkeun sareng periode anu sami taun ka tukang kusabab pangaruh wabah éta, sareng henteu hartosna yén parobihan iklim kapangaruhan. Kaayaan ningkat.

Salaku konsumén tanaga, produser produk sareng jasa, sareng pamimpin inovasi téknologi, perusahaan wajib ngamajukeun pamekaran berkelanjutan sareng mangrupikeun salah sahiji promotor inti pangwangunan berkelanjutan. Numutkeun kana "Laporan Survei Praktek Tujuan Pembangunan Berkelanjutan Usaha Cina" anu dikaluarkeun ku Program Pengembangan PBB, sakitar 89% perusahaan Cina ngartos Tujuan Pembangunan Berkelanjutan (SDGs) sareng sadar yén modél pangwangunan anu berkelanjutan henteu ngan ukur ningkatkeun nilai mérek perusahaanna, tapi ogé Éta ogé tiasa ngahasilkeun dampak sosial, ékonomi sareng lingkungan anu positip.

Ayeuna, pangwangunan berkelanjutan parantos janten salah sahiji prioritas strategis pikeun seueur perusahaan global anu kawéntar. "Ramah lingkungan", "pertumbuhan inklusif", sareng "tanggung jawab sosial" janten eusi inti tina nilai perusahaan sareng misi bisnis ieu, anu kagambar dina laporan taunan atanapi laporan khusus pikeun ningkatkeun pangaruh perusahaan sareng nilai mérek.

Pikeun perusahaan, pangembangan berkelanjutan sanés ngan ukur tantangan, tapi ogé kasempetan bisnis. Laporan PBB nyatakeun yén dina 2030, pertumbuhan ékonomi global anu didorong ku SDG bakal ngahontal 12 triliun dolar AS. Aligning sareng SDG dina tingkat strategis bakal nyayogikeun seueur manpaat pikeun perusahaan, sapertos ningkatkeun efisiensi, ningkatkeun ingetan karyawan, ningkatkeun pangaruh mérek, sareng ningkatkeun kamampuan manajemen résiko perusahaan.

"Salaku tambahan pikeun manpaat ékonomi, perusahaan tiasa kéngingkeun pangakuan ti pamaréntah, padamel, masarakat, konsumen, sareng mitra nalika ngalaksanakeun pangwangunan anu berkelanjutan, sahingga langkung gampang tumuh. Ieu dina gilirannana bakal ngadorong perusahaan pikeun ilubiung langkung seueur dina pamekaran berkelanjutan sareng ngamimitian pikeun aktip. Laksanakeun pikeun ngawangun siklus positip. ".


Pos waktos: Jul-02-2021